Λουκουμάδες

    ΥΛΙΚΑ 
    Για τη ζύμη 
    300 ml χλιαρό νερό 
    250 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις  
    1 φακελάκια ξερή μαγιά 

    1 κ.σ. μέλι 
    1 πρέζα αλάτι  
    50 γρ κόρν φλάουερ 
    1 κ,γ, ζάχαρη καστανή 
     μέλι, κανέλα, καρύδια ψιλοκομμένα. 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1) Διαλύστε τη μαγιά στο νερό.

    2) Βάλτε την στο μπολ του μίξερ

    με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί για

    δύο (2) λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός.

    3) Σκεπάστε

    το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος,

    να φουσκώσει η ζύμη.

    4) Για να φουσκώσει πιο γρήγορα,

    βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε

    προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς; κελσίου, σβήστε

    τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει

    φούσκες στην επιφάνεια.

    5) Πατώντας τη ζύμη μέσα στη

    χούφτα σας, κόψτε με ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό,

    κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λάδι.

    6)Το κουτάλι

    θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά πριν κόψετε τη ζύμη,

    για να μην κολλάει σ’ αυτό.

    7) Με μια τρυπητή κουτάλα πατά-

    τε τους λουκουμάδες, ώστε να μπαίνουν μέσα στο λάδι,

    για να ροδίσουν παντού.

    8) Μόλις τους βγάζετε από το λάδι,

    περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα

    καρύδια.

    9) Η αν θέλετε τους βάζετε στο σιρόπι.

    Υλικά για το σιρόπι

    300ml, νερό

    220γρ, ζάχαρη

    180γρ, μέλι

    Τα βράζουμε για 5 λεπτά  

    Οι λουκουμάδες σερβίρονται φρέσκοψημένοι.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική